Menu

Henning Christiansen

1979-00-00

Ophavsmand/nøgleperson

Henning Christiansen

Dokumentindhold

Læserbrev som svar på Ekstra Bladets anmelder Knud Schønbergs kritik af Jørgen Leths TV-film "Sct. Hansaften-spil"

Transskription

SORTE NEGLE

E Bs TV-anmelder Knud Schønberg svælger i det perfide, fordi han ikke kunne se, høre, føle poesien i Jørgen Leth’s instruktion i bearbejdelsen for TV af Adam Oehlenschlägers SCT HANSAFTEN-SPIL, med ny TV-scenografi af maleren Per Kirkeby og musik af gamle Emil Reesen og mig. (Jeg er selv meget glad for Reesens evigt unge musik. Fremragende orkesterinstrumentation). Og desuden med havde søndag aftens TV et væld af strålende danske skuespillere iklædt Oehlenschlägers sprogdragt.
- Han kan ikke se, høre, føle den rene poesi, som strømmede os i møde fra TV-teatret. Det er sørgeligt. Han er for overfladisk.

Derimod er han jordnær nok til at kunne fryde sig over at DR-musikchef Mogens Andersen er fyret (Vi får se) og leget med tanken om at få TV-teatrets chef Bjørn Lense Møller, udskiftet.

Jeg konstaterer derfor, at EBs TV-anmelder Knud Schønberg har kulsorte negle. Eller for at udtrykke det helt præcist, Knud Schønberg er perfid – og den egenskab gør ingen til kritiker, men kuns til kunstpoliticus – og det er noget ganske andet.

Henning Christiansen
Komponist
Hårbøllevej 2
4792 Askeby/Møn

Fakta

PDF
Manuskript

Dansk

(2 eks. i arkivet)

Askeby

Henning Christiansen
Komponist
Hårbøllevej 2
4792 Askeby/Møn

HC arkiv Møn/HC breve 43