Menu

Henning Christiansen

1985-03-03

Modtager

Lene Burkard

Dokumentindhold

"Im Bauch des Wolfs" Op. 165.

Transskription

Til Lene til Bent fra HC

BAKKEHØJGAARD 3. marts 1985
4792 Askeby

Kære Hans og medspillere......

Jeg har med IM BAUCH DES WOLFS, skrevet et temmeligt vildt og uregerligt stykke musik, men.bliv ikke forskrækket, der er plan i det.
Hvad jeg bl. a. ønsker er, at frigøre fantasien overfor nodebilledet.
I skal spille individuelt, altså man koncentrerer sig om sit eget arbejde, men i 30 sekunders sekvenser. I kan vælge at følge nodebilledet så nogenlunde normalt, eller vove jer ud på det dybe vand. Det kan også være forskelligt fra gang til gang...... I kan opføre det alene, to sammen eller alle tre. Alle tegninger skulle gerne inspirerer jer, måske til handlinger..,, rummet på Aarhus kunstmuseum kunne måske også inspirere jer til enkelte handlinger bl. a. vælger i selv hvor i skal sidde i rummet, men i skal helst kunne høre signalerne fra båndoptageren. Før og efter hver sats hører i et ulvehyl. Og for hver 30” kommer en lyd af fuglesang, der skubber jer. videre. Bliver i ikke færdige med linien går i hare videre til næste linie. Bliver i færdige hurtigere, improviserer i videre eller holder en lille pause f. eks.
På side III står Verdauung = Fordøjelse. Jeg synes i skal se at få fordøjet stykket, for det er helt nyt i grundkarakteren og jeg håber at jeg med det nodebillede kan inspirere jer til at åbne for sluserne. Fordøjelse er jo også opløsning af suppe steg og kage .. men også opløsning af musikkens grundprincipper i nye bestandele, som er sundt for legemet og tankerne som ±ii kommer til os gennem musikken..stykket er udpræget fragmentarisk, brudflader. Det er først og fremmest udløsning af energi. Og det er vel det der foregår i ulvens mave,ja, i vore "maver”......

lad os nu hører hvorledes......

de bedste hilsner

Henning

Lars Holmgaard
Henrik Heick Poulsen  

30393717

Fakta

PDF
Brev
Askeby
Odense

HC Arkiv Møn/HC Breve 1