Menu

Henning Christiansen

Untitled

Dokumentindhold

Drømme og betydning

Transskription

Med hensyn til betydning kan drømmene reduceres til følgende typiske tilfælde:

1. Efter en bestemt bevidst situation følger der som reaktion fra det ubevidstes side en drøm, der, supplerende eller kompenserende, ganske tydeligt henviser til dagrester, saa at det er tydeligt, at denne drøm aldrig ville være kommet i stand uden et bestemt Eindruck aus den foregaaende dag.

2. Drømmen følger ikke efter en bestemt bevidst situation, der - mere eller mindre tydeligt - har fremkaldt den, men udspringer paa grundlag af en vis spontanitet i det ubevidste, hvorved dette til en bestemt bevidst situation føjer en andere, which ist i den grad forskellig fra den første, at der opstaar en konflikt mellem dem. Medens i det første tilfælde das Gefälle gik fra den stærkere, bevidste del til det ubevidste, bestaar der i dette andet tilfælde ligevægt mellem them.

3. Aber naar the kontraposition, som det ubevidste opstiller er stærkere end den bevidste position, opstaar der ein Gefälle, der gaar fra det ubevidste til det bevidste. Der resulterer da den slags betydningsfulde drømme, som under vissse omstændigheder kan forandre en bevidst indstilling fuldstændig, ja, vende den om til det modsatte.

Fakta

PDF
Note

Dansk

HC arkiv Møn/HC breve 1