Menu

Henning Christiansen

1965-11-16

Modtager

Gunnar Berg

Dokumentindhold

Partitur af Gunnar Bergs "Frise" (1961)/økonomi/Kaare P. Johannesens episode af "Vært for en aften"/"Perceptive Constructions"

Transskription

16 nov 65

kære gunnar og beatrice,

jeg skal snart gøre FRISE klaverstemmerne færdige men, jeg har skudt det lidt til side fordi jeg har lidt travlt med andet..
jeg må fortælle jer at jeg nok ikke skriver så mange noder ud mere, det ta’r mig for megen tid og tid er den vigtigste medicin for udformningen af mine egne værker. .
økonomisk må jeg sige at jeg helst ikke skal have lov til at vente så længe på penge og ber til at i ikke p.t. er alt for fattige, er i det venter jeg - og henholder mine kreditorer nok en stund - ber dem holde mund . .

vi får nok snart mouture at hore i den seksmæssige besætning, så vidt jeg forstod på lylloff glider den ind på timpanas repertoire . . og det er smukt . . da : : :

hørte i Kåre Per Johannesens udsendelse: vært for en aften mandag.. jeg var med, men det var ikke det vigtigste først hørte man en ung mands krigsfortvivlelse siden svend åge madsens lystbilleder og en rent ud sagt fantastisk oplæsning af jørgen sonne, han læste sit eget kæmpedigt: hundrede kæmper væsser . . jeg var udmattet af lytten ved de sidste ord ......
det tusser - tusser i de dybe dale – herligt og bestemt noget for jeg , mit eget indslag havde visse svage sider men også klar tale - klar mikrokomposition - eller som du gunnar så træffende udtrykker det: primitivisme tja - reaktionen på komplexitet må for mig at se være overskuelighed. .
iøvrigt har jeg hørt en fugl synge om at perceptive constructions II (tidligere kaldet psychological construdtions) bliver genopført ved gallerikoncerten søndag d. 28. ds. (radio eller tv?)

jeg skal også hilse jer mange gange fra lisa og esben og håber i for en gang skyld skal ha’ en rigtig lun vinter i et godt hus med dejlig varme indendøre...
mange og også varme hilsner
fra

Fakta

PDF
Brev

Dansk

HC arkiv Møn/HC breve 8