Menu

Henning Christiansen

1965-02-17

Modtager

Kanny Sambleben

Dokumentindhold

Violinspil/personligt/koncert d. 3. marts 1965

Transskription

Jenslev d. 17/2-65

Jaså Kanny :

Tak for sidst - -
hvor maliciøst.
Det går desv. ikke altid som man vil, selvom det for mig at se og høre gik således at du spillede meget smukt. Der er ingen tvivl om at Bertel mente hvert ord han sagde til dig. Jeg tror radioorkestret i almindelighed foretrækker et spil på overfladisk gåpåmod, det har jeg set før og din kvalitet ligger i kvalitet. Jeg er fuldstændig klar over at dit krav til dit spil fordre en lang og sej kamp med instrumentet inden det giver det ægte fra sig. Det synes mig at du nu er nået meget langt og skal din næste tid være lidt hård på grund af skrupler som denne; at jeg vist ikke kan alligevel o.s.v., så ta’r du grueligt fejl, fordi du har evnen, viljen, målet, sansen for hvad der er ægte musikalitet og menneskelighed, de to sager hænger ubrydeligt sammen, ihvertfald når man følger en musiker over længere perioder.
Jeg glæder mig til tivoli-konkurrencen, det er godt at fremtiden er fuld af chancer. Lad mig sige det straks; Jeg mener at Århus ikke er nogen dårlig mellemstation eller at det er et sundt arbejdssted for både dig og Hanne, gør turen dertil hvis i kan, huset betyder det ikke noget med, der er masser af huse i midtbyen, den 2. hovedstad.
Jeg regner med at komme den 3. marts, men skulle det glippe på grund af den noget omtalte flytning, så kommer jeg givet til Silkeborg, men oprigtig talt så ville det være bedst om jeg nåede jer den 3. Lisa siger at jeg bare skal ta’ afsted, det spiller ingen rolle med et par dage fra eller til, hun er så large, men vi får se.
Som sagt mellem linierne i det foregående; op - stå - videre - spil - bue - hage - luft.

køteren sprang 1 ½ meter op, hvilken glæde...

Fakta

Brev

Dansk

Jenslev

HC arkiv Møn/HC breve 8