Menu

Henning Christiansen

1973-01-00

Dokumentindhold

Læserbrev om tandpleje og byggeprojekter på Møn

Transskription

LÆSERBREV

Møns gumpetunge tungtvejende borgmester!

I MØNSBLADET, ”ugen der gik”, kan man læse hvor gumpetung tungtvejende borgmester Hother Nielsen er. Det drejede sig om at få gennemført en ordentlig tandpleje for vore børn, og så tillader borgmesteren sig at feje alvoren til side med en dårligt anbragt vittighed om sin egen kropstyngde i forhold til den kommunale pengekasse. Borgmesteren er sandelig gumpetung tungtvejende når han ikke med det samme opfatter sagen seriøst. Man skal ikke vide meget om tandpleje, før man er klar over at dårlig tandpleje af børn hurtigt bliver meget dyrere for såvel den enkelte, som sygekasse (Kommunen). Vor borgmester er nemlig ansvarlig for den klamme fidus, der går ud på at man overlader til forældrene selv at sende deres børn til tandpleje og så kan de få refundret behandlingaudgiften. Enhver er klar over, at ikke alle forældre husker at gennemføre regelmæssigt at sende deres børn til tandlæge, og børnene skal nok lade vare med at minde om det. Summa summarum, billigere tandplejeudgift for kommunen, pænere kommuneregnskab og dårligere tænder. Selvfølgelig skal vi have almindelig skoletandpleje, som andre steder. Gumpetung og snæversynet er den afgørelse.
Knapt så gumpetung, ja nærmest flyvende, er borgmesteren når der lægges op til en tilsyneladende fin forretning med en vest-tysk Herr Lüders om at bygge en ”Marina” i Klintholm havn. Jeg kunne godt lide at vide hvad Møn kommune egentlig får ud af den geschäft. Man spørger sig selv, om der skulle blive råd til ordentlig tandpleje ved den lejlighed, men forstår, at så længe borgmester Hother Nielsen sidder, så er det ikke ligefrem befolkningens tarv, der varetages. Nah, der skal tjenes store nemme penge her på Møn af nogle få pengematadore. Jeg skal gøre opmærksom på, at vi har kommunevalg til næste år og at befolkningen i god tid bør se sig om efter en mere socialt bevidst borgmester.
Der er store planer om vejbyggeri her på øen, man vil gøre Møn til er turist-ø. Der er visse muligheder i turismen, men jeg opfordrer Møns beboere til, med yderste opmærksomhed at følge udviklingen. Det skal nemlig blive sådan, at turismen skal vare til gavn for øens befolkning og ikke for storfinans i turistbranchen.
Vi indbyggere skal ikke betale for alle de fornødne offentlige turistindretninger for at andre kan skumme fløden. Vi vil ikke se fattigdom og social nød her på øen. Sygdom eller arbejdsløshed kan ramme alle, så tænk på borgmesterens anti-sociale udtalelser, næste gang der er kommunevalg. Borgmesteren er socialdemokrat, det sociale er vanskeligt at få øje på.

Henning Christiansen
Komponist
4792 Askeby

Fakta

PDF
Brevudkast

Dansk

Askeby

Henning Christiansen
Komponist
4792 Askeby

Henning Christiansen

HC arkiv Møn/HC breve 12