Menu

Henning Christiansen

1973-01-26

Ophavsmand/nøgleperson

John Hunov

Dokumentindhold

Daner Nyt om Jytte Rex' udstilling "Hun er vel nok lykkelig ja det er hun"

Transskription

DANER NYT
c/o Hunov – Roskildevej 51 – 2500 København Valby

[poststempel 26 JAN 1973]

Ursula Reuther + Henning Christiansen
Bakkehøjgaard
Askeby
Møen

[s. 2]

HUN ER VEL NOK LYKKELIG JA DET ER HUN
KÆRLIGHEDEN ER LIGESOM PROLETARIATET OG ANARKIET EN OFFENTLIG HEMMELIGHED

HUN ER IKKE DØD HUNS TÅR PÅ BJERGET HUN SMILER OG HUN LER (CORDELIA MIN EGEN)

BARE HUN IKKE ER SÅRET SYG DØD!
JEG HAR FÅET MANGE GLIMT AF HENDE TIL FORSKELLIGE TIDER? JEG KAN ENDNU SE AFTRYKKET AF HENDES FOD I DET VÅDE SAND? JEG KYSSER DE DUFTENDE SPOR SOM HENDES FOD HAR TRÅDT I SKOVENS GRÆS? JEG SÆTTER MIN AFLADTE BØSSE VED SIDEN AF MIG OG DRØMMER? JEG ER UDE AF STAND TIL AT DELTAGE I EN DISKUSSION? HUN ER MÅSKE SÅRET SYG DØD!

SPOTTEN SKAL REGNE NED OVER JER

WERA DANSERINDEN
”DETTE ELSKELIGE BARN, SOM BEGYNDTE MED AT DANSE OG VAKTE UNDREN I ALLE? SOM SÅ HENDE, GENNEM HENDES LEGEMES OG SINDS MEDFØDTE TALENT FOR BEVÆGELSE OG FORVANDLING, ERKLÆREDE UVENTET TIL SIN MODER, AT HUN HVERKEN KUNNE ELLER VILLE DANSE LÆNGERE (HVILKET ALLEREDE VAR BEGYNDELSEN TIL DENNE MYSTISKE SYGDOM, SOM SÅ HURTIGT FØRE DØDEN MED SIG). I DEN TID, SOM ENDNU VAR LEVNET WERA, DYRKEDE HUN MUSIK, TILSIDST TEGNEDE HUN UDELUKKENDE – SOM OM DANSEN, DER VAR BLEVET NÆGTET HENDE, MERE OG MERE BLIDT, MERE OG MERE DISKRET, SAGTMODIGT OG HEMMELIGHEDSFULDT, STADIG UDSTRØMMEDE FRA HENDE.” (RILKE)

”DET HAR TAGET MIG LÆNGE ÅR AT FINDE BLOT EEN FULDKOMMENT SAND BEVÆGELSE .…. I TIMEVIS KUNNE JEG STÅ HELT STILLE MED BEGGE HÆNDER FOLDEDE MELLEM MINE BRYSTER, DÆKKENDE SOLAR PLEXUS. JEG FORBLEV UBEVÆGELIG SOM I TRANCE – MEN JEG SØGTE OG FANDT TIL SIDST DET CENTRALE KILDESPRING FOR AL BEVÆGELSE, DEN BEVÆGENDE KRAFTS CENTRUM, ENHEDER HVORAF ALLE DE FORSKELLIGE BEVÆGELSER ER FØDT, VISIONENS SPEJL FOR DANSENS SKABELSE ….. DISSE DANSE VAR UDEN VIRKELIG MUSIK, MEN SYNTES AT SKABE SIG SELV TIL RYTMEN AF EN USYNLIG MUSIK.” (ISIDORA)

:ALEXANDRA KASSANDRA VERDANDE AMANDA:

Jytte Rex – Daner Galleriet – Studiestræde 18 – København
d. 29/1 – 2/2-73 dgl. kl. 19.00-20.30.

Fakta

Brochure

Dansk

Valby

Daner Nyt
c/o Hunov
Roskildevej 51
2500 København Valby

John Hunov
Jytte Rex

HC arkiv Møn/HC breve 12