Menu

Henning Christiansen

1973-02-27

Dokumentindhold

Ansøgning om treårigt stipendium

Transskription

4792 Askeby 27.2.1973

Til kunstfonden, (ang. maleri)

Hermed ansøger jeg kunstfonden om et treårigt stipendie til fortsættelse af mit arbejde med maleriet.
Jeg er elev af professor Joseph Beuys, kunstakademiet i Düsseldorf, og udgået af hans klasse i 1969, som mesterelev. I 1972 blev jeg dansk statsborger.
Om mit maleri følgende:
Jeg er interesseret i at anvende mit maleri til noget bestemt, nemlig at påvirke bevidstheden og omskabe omgivelserne og tilstandene. Dette er en lang proces og maleriet ser jeg som et redskab i denne. Kunsten forandrer ikke verden, men brugt ansvarsbevidst og med åbne øjne for omgivelserne, må den sammen med andre midler drive tilstandene frem i en positiv retning. At påvirke underbevidstheden med billedets sprog er relevant.
Mit anliggende og temaet for mine billeder, er først og fremmest kvinden, fordi ”en løsning på hendes problem, er en løsning på mine egne problemer”. I filmen ”3 piger og en gris” hvor jeg deltog, og i filmen ”SKARPRETTEREN” som jeg selv står for, har jeg undersøgt kvindens forhold til børn og mand for at nå frem til bedre menneskelige vilkår for alle parter. Det er også temaet ior den udstilling jeg p.t. har på Gentofte kunstbibliotek, og som jeg håber kunstfonden har set. Jeg medsender en plakat fra udstillingen og kan iøvrigt henvise til en udmærket artikel om mit arbejde af Jane Pedersen i information d. 26 .2.1973
Jeg har mange planer for mit maleris udvikling, ligesom det interesserer mig meget at finde nye sammenhænge at vise mine malerier i. I øjeblikket cirkulerer en udstilling på de Mønske skoler.
I håb om resultat af min ansøgning

venlig hilsen

Ursula Reuter Christiansen
BAKKEHØJGAARD
4792 Askeby tlf. 03 – 817337

Fakta

Brev

Dansk

Askeby

Ursula Reuter Christiansen
BAKKEHØJGAARD
4792 Askeby

HC arkiv Møn/HC breve 12