Menu

Henning Christiansen

1973-02-00

Modtager

Dokumentindhold

Særprogram ifm URCs udstilling "Kvindebilleder"

Transskription

Særprogram i rammen af Ursula Reuter Christiansens udstilling ”Kvindebilleder”. Udstillingen er åben daglig 15 - 20, lørdag-søndag 14-17, på Gentofte Kunstbibliotek, Tranegårdsvej 73, Hellerup, 13. februar - 4. marts.

Særprogrammet:
Den 20.2.73 vises filmen ”EFTERSØGNINGEN”. En kollektiv film. Vi tog ud på Randbøl hede i Jylland, kunne ikke enes om en fælles handling, hvilket resulterede i, at vi hver for sig udarbejdede et afsnit, som vi filmede sammen. Et havde alle bidragene fælles, den søgende karakter, man forskede udenfor og indeni sig selv. Musik og lyd er af Henning Christiansen og Peter Sakse.
Den 21.2.73 bliver Ursula Christiansens film ”SKARPRETTEREN” vist.
SKARPRETTEREN - en musikalsk legende om kvindens fornedrelse og ophøjelse. Historien om min egen begravelse og begravelsen af den legendariske kvinde og fremstødet til et nyt liv i andre semmenhænge, hvor hun kan opfatte sig selv produktiv i et rimeligt samfund. Nu er hun biprodukt til manden, optaget af egne følelser, længsler, lyster og errindringer. Det er tyngende ballast. Blomsterkransen skal væk, men som en tornekrans er den trykket fast ned over panden, er næsten ikke til at rive af. ”Det næste store øjeblik i historien tilhører os!”, filmens sluttekst, udtrykker ønsket om en anden fremtid, værd at arbejde for!
Den danske fløjtetrio, Michala Sambleben, Hanne Petri, Anders Grøn, opfører ”Længe leve livet”, filmens musik, som er komponeret af Henning Christiansen. Satserne hedder: 1. Valnøddetræet bølger i vinden. 2. Kvinde, du er gravid. 3. Den evige soldat — hjælp ham! 4. i forårsnatten blinker stjernerne 5 Barneleg. 6. Addamaria, mit barn! 7. kvinde du har født. 8. Ksenia, længe leve livet!
Den 22.2.73 kl. 20.15 vises filmen "tre piger og en gris". Denne film blev lavet af Elisabeth Therkelsen, Lene Adler Petersen og Ursula Reuter Christiansen på opfordring af Per Kirkeby. Hvad sker i et lukket run, hvor Drakulas vinger basker foran vinduet, hvidløgsduft og dyrene holdes spærret inde.

Ursula Reuter Christiansen er tilstede.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Hellerup

Gentofte Kommunes Kunstbibliotek
Tranegårdsvej 73
Hellerup

HC arkiv Møn/HC breve 12