Menu

Henning Christiansen

1976-05-25

Ophavsmand/nøgleperson

Land og Folk

Dokumentindhold

Artikel om Socialistisk Kulturfronts festival 1976

Transskription

[håndskrevet:] L+F 25.5.76

Afhoppet CIA-agent kommer til Danmark

DEN STORE sensation under Socialistisk Kulturfronts kommende festival - viet Amerikas jubilæum - bliver fhv. CIA-agent Philip Agees deltagelse. Hans store afsløring af CIA er netop udkommet på dansk under titlen ”Tæt på CIA”. Det er meningen, at Philip Agee skal tale en af dagene 6.-7. juni i Valbyparken, hvor festivalen
finder sted.
Socialistisk Kulturfront er gået grundigt til værks i år. Dels har man analyseret fortrin og fejl ved sidste års arrangement i et 28 sider stort hæfte, dels har man været ude i så god tid, at arrangementet er sikret mange attraktioner.
R. Broby-Johansen vil søndag kl. 16 holde et af sine lysbilledforedrag med billeder fra arbejderbevægelsens historie.
Ligeledes i billedteltet vil Gunnar Wille vise sit ”Arnold Knyst Show” ved hjælp af tale, musik, film, lysbilleder og meget andet. Forestillingen der havde premiere på tegneseriefestivalen sidste år i Huset i Magstræde og siden bl.a. har været vist i Albertslundhuset, er virkelig et stærkt eksempel på medie-integration — og tilmed af politisk bevidst observans. Showet handler om videnskabens udnyttelse i det højtudviklede kapitalistiske samfund.
I ordteltet vil Åge Hansen-Folehaven læse sin novelle ”Fire år efter det samme billede”, der handler om kolonihaverne i musikbyen ved siden af Valbyparken. Novellen vil blive illustreret med en dias-serie,
fremstillet af fotografen Martin Palbo.
På musik-tribunen vil Røde Lue, Fællesakkorden, Byens Drifter og adskillige andre underholde med pågående musik.
Teaterteltet får bl.a. besøg af Comedievognen og Odinteatret. Og Jomfru Ane Teatret vil holde arbejdsdag på festpladsen.
Børneteltet får besøg af musik- og teatergrupper, arbejdsløse pædagoger og Den proletariske lørdagsskole, som i samarbejde mad interesserede børn bl.a. vil producere en festivalavis.
Festivalen får besøg af beslægtede Kulturfronter i udlandet. Bl.a. kommer fremtrædende medlemmer fra de Vesttyske Werkkreis's (Berlin) og Demokratischer Kulturbund (Hamburg).

Fakta

PDF
Udklip

Dansk

HC arkiv Møn/HC Egne Tekster