Menu

Henning Christiansen

1963-12-13

Modtager

Folke Rabe

Dokumentindhold

Værker/2 Internationale koncerter for nyeste instrumentalteater og antiart/Happening no. 12

Transskription

Henning Chr.
Jenslev pr. Kirke-Hyllinge
Danm. 13/12-63

Hopla Folke!

Så holder jeg hvad jeg lovede. Du får det stof som Tomas Schmit, adr. Rüdesheimer Strasse 14, 5 Köln, Mülheim, Deutschland. og George Maciunas har frembragt for et årstid siden. Håber det, eller noget af det, vil interessere dig.
Virker Jackson Mac Low: Social Project, Håbløse, morsomme eller oprigtige på dig?
Vi har opført Schmit's SANITAS 79 her, og fandt den heldig. 51 mennesker blev kørt til Ringsted, efter konc. i Nikolaj Kirke.
1963 ville jeg gerne se dig opføre.
Dick Higgins: Danger Music No. 28, Not-smile for some days. Var måske vær at prøve. Han har skrevet et satanisk stykke for mig, Danger-music No. 33 for Henning Christiansen: Have a Ball-show.
Det er meget skægt altsammen og gi'r stof til eftertanke. Jeg er sikker på at der kommer noget nyt og langt livsdueligere ud af alt dette, end af Stockhausens genrejsningsforsøg af den europæiske kulturtradition. Stockh. med flere naturligvis, han er blot eksponent.
Jeg medsender en artikel af mig, den gi'r et lille indblik i min verden. Den er skrevet til et gymnasieskoleblad i Kbh. vi, Eric og jeg skal gøre en koncert dér, Virum. Når du har læst den gør det ikke noget at du sender den tilbage til mig.
Iøvrigt var det mig en stor fornøjelse at overvære den svenske koncert (fandens med radiooptagelsen) den danske presse har godt af de chok de får udefra. De bliver ligesom nødt til at tage dem alvorligt.
Jeg siger for herren, Rahbe's og Bark's stykk. var mig mest interess. hvorfor? fordi de afspejligererer en fornemelse for at something must be rotten in good europa, men forknytte er de ikke de to opkomlinge. En gut som Per Nørgaard er havnet i den rene sentimentalitet, jeg må afvise ham desårsag. Skal jeg interessere mig for folk i afmagt? Jeg er overbevist om at det hjælper bedst med en kølig venstre skulder.

Jeg springer
hører fra dig?
Jeg sender
noget af eric a. og henn. c.

En komp-

Colour music:
Drive with at least 4 lawnmowers
through the audience or
through the town or UNUSUAL
through the world.

"uropført" i Nikolaj Kirke 1. sept 63

Glæde glædelige jul.

Henning

Fakta

Brev
Jenslev

HC Arkiv Møn/HC breve 8