Menu

Henning Christiansen

1966-05

Dokumentindhold

Koncertmuligheder

Transskription

pelle

Jeg var sammen med gernes og Bro (forretningsfører for ung dansk kunst) oppe i kultministeriet hos tjalve igår. Han ville gøre meget for at skaffe garantisummen for de 3 udstillingsbygninger: Den frie, Charlottenborg og Louisiana. Og det virkede så positivt at det formodentlig går igennem. MEN, m. h. t. støtte til evt. arrangementer da var han ikke til at ha’ med at gøre... han for over mig ved min første bemarkning subs. sætning, der gik ud på at forholdet var det at der nok var foreninger som kunne tage sig af arrangementer af ren art, d.v.s. musik, teater, film, i renkultur, men at alle disse foreninger ikke, stort set, mente at kunne støtte de bestræbelser som gik på tværs af de etablerede kunstarter, der hvor der var tale om arbejdet med intermedier. Han for over mig med ’slagordene’: er det KØPCKE igen ? alt det legeri må i selv betale det kan vi ikke tage os af, husk på vi sidder med gode borgeres penge, vi må være glade for at der kan ydes støtte fra fonden til noget overhovedet..... jeg kan naturligvis godt følge ham i det, og desværre er det nok rigtigt at KØPCKE har skræmt livet af mange og dermed ødelagt et par møntmuligheder, men på den anden side burde det ikke være sådan at man på det grundlag ville afvise ethvert forsøg i den retning. Vi er vel enige om at en af grundene til at de bestræbelser ikke kommer videre, er ingen økonomi, no money. De bestræbelser ser for mig ud som et forsøg på at komme oven på de tekniske landvindinger såvel som den byplanmæssige udvikling, selvom jeg ikke hører til dem der 100 % mener at den gamle koncertsal er død, det er indholdet som trænger til en gennemgribende revision.
Jeg har fået brev fra Wiggen, desværre koster arrangementet nu som tidliger 10 000 sv. kr. og dermed falder hele sagen. Han har også medsendt et manifest eller som det kaldes: Idébakgrund till en konstnarlig manifestation. Som udfra Mac Luhans teorier mener at de nye medier, tv-tlf.-højtalere- film o.s.v. (find selv på nogen) ændre det hele, betyder at form og klang ændres idet de indvirker på hverandre, det er rigtigt nok men hvo for satan skal det hele udskriges på den måde hvorfor bliver mulighederne ikke ligeså stille afprøvet, realiseret og sat ind i samfundssammenhænge, Tjalve’s reaktion, typen køpcke's skrigen og sparken, Wiggens og eric's storsnudethed hindre de virkelige talenter i deres arbejde og hvad fanden skal man gøre vel det? jo,- - -vente// Nej det er ikke helt rigtigt at Wiggens indsats er stupidt storsnudet, der er dog tale om et stort konstruktivt arbejde, en ’h’jernvilje som har ryddet vejen for import af amerikansk aktivitet... Jeg hører til dem som mener at de tekniske fremskridt gavner menneskene, at den kammer over nu og den afskrækker mig ikke (ikke endnu, det er jo heller ikke gået ud over mig) men den globale tænkning siger mig at det bevæger sig ’på larvefødder’ frem mod bedre tider for mennesket. At kæmpe mod reaktionen er bestemt ikke forgæves, nytten vinker forude, men for ikke at stå uden tag over hovejet behøver vi en nøgtern vurderende holding. Det er den du roser dig af? om natten?
Brevet er skrevet for at få en samtale igang om hvordan vi griber denne jubilæumssag an.
Da det økonomiske aspekt ser sådan ud: Pengen skal søges gennem de foreninger som i forvejen oppebær wtøtte, kan jeg se at vi må arbejde på de kendte rene medier (stort set, men mel øjet og øret klar til at snuppe chancen for at fylde mellemrummene ud) altså - musik/teater/film. Musik: DUT teater: studenterscenen/skuespillerforbundet, elevskoler/ film: filmakademiet; BjørnRasmussen……

[s. 2]

Tjalve pointerede for mig at det helst skulle vare danske bestræbelser, hvorfor fanden al denne import, jeg turde ikke sige til ham at en dansk originalitet sandsynligvis ville blive over(set-hørt) og betragtet som gal-mands-værk. Han lød jo varm på at støtte udstillingssiden, taktiktragik, men jeg har i nat (altid om natten) tænkt om og derfor sætter jeg nu alt ind på at støve dansk originalitet op den må for fanden findes... nej, eric er ikke original, jeg var på udstillingen hovedbiblioteket kultorvet, og jeg må sige eks.-skolen er sgu for venlig overfor ham og køpcke, ærlig talt det kommer ikke ud af stedet, ligegyldigheden breder sig, når jeg gav ham snor var det fordi et eller andet syntes under opsejling, men det viser sig foreløbig at der sgutte var noget. Køpcke bliver mere og mere slap, ingen opfindsomhed, intet maleri, ingenting... altså den vare kan ikke bruges, og der må ses efter andet.
Koncert med Collegium er en mulighed, men salene er for små til de af os planlagte stykker. Men måske var det en idé for den satans danske ballet og musikfestival (iår penge ud til nothing) at ofre lidt sammen med radioen. Derimod var en koncert med de 6 horn og evt. båndelektrofoni eller hvad en god mulighed. Komponister til 10 min. stykker (10 minutter et godt kriterie?) Bernhard Levkowitz/ Erik Jørgensen/P.G.H.- H.C. - Ole Buck og/eller Ingolf Gabold/ måske Ib N.
Finde et andet koncertemne til P.N - Erik Norby- Svend nielsen – fussi - thomas koppel - jeg hører peter brask interesserede dig?
vi må iøvrigt diskutere hele dette kompleks kraftigt.....
Rovsings og min opera kan måske opføres?
En koncert med den danske kvartet?

foreløbige idér

Hvad med flere koncerter med de 6 horn (det polske værk glemte jeg)
2 koncerter med 6 horn (og hvilke hornister?) rigtige danske horn ?
3

Der er også Eugeni Barbe, som nu er flytte til Hobro, var det vidst, de betaler hans ophold og arbejde år frem (fantastisk) hans trup er selvskreven. Svisch-gruppen kommer vel også..

gamle dreng

unge hustru

a bientôt

bah