Menu

Henning Christiansen

1967-11-14

Modtager

Per Kirkeby

Dokumentindhold

Professorat i Düsseldorf/Optræden med Takehisa Kosugi/artikel i Hvedekorn

Transskription

Düsseldorf 14. nov. 1967

Kære Per..
Sender dig ekspresbrev fordi det skal gå hurtigt.. Beuys bad mig skrive fordi der så ingen misforståelser kan være, dansk er dog dansk.. Der er nu en professorstilling ledig igen. Dennegang et malerprofessorrat..
Om otte dage er der konferance om sagen… og Beuys behøver omgående 3 _malerier af dig.. _3 originale malerier _sendt herned _omgående. Du må udvælge med omhu efter egne kriterier.. Jeg skulle fortælle dig at der var flere af Beuys‘ kolleger som er stærkt interesseret i dit arbejde.. De skulle gerne udgøre stammen i en gennemførelse af forslaget: Per Kirkeby
Altså lynhurtigt.. _det kan nås _/ _det skal nås _// undskyld kosteriet..
Dernæst: Hvad med Kosugi, du har vel fået brev fra ham? Jeg opfordrede han til selv at sørge for rester, fordi han rejser meget rundt... Han sagde til mig at han rejste til København den 1. december og blev der til 10. Program og diverse ville han sende... kun ingen billeder... på forhånd... skriv selv om ham ud fra Paik-legenden.
Så: Vi er i grusom pengenød. Er det ikke muligt at fremskynde udbetalingen af mit Hvedekornhonorar…. eller man kunne også spørge hvorledes det overhovedet går med nummeret?
Sidste og afgørende bemærkning. Vi glæder os til nytårsaften, savner alle gutterne... Håber du kommer igennem og herned.. Tro mig, du vil have godt af at sadle om til Düsseldorf, dels har vi brug for dig... også politisk... dels kan jeg ”garanterer" dig at det er hernede det sker nu i løbet af de næste 2 til 5 år og ikke i USA - - - - apropo politisk, så er der den underlynemig rører i dammen .... NDP,,, en skændsel... vi må hurtigst muligt sætte alternativ ind... alternativet hedder ikke kommunisme... slet ikke... ved endnu ikke helt hvad muligt er men Beuys er inde på noget rigtigt.. blot kan jeg ikke overskue de praktiske muligheder ---- om der overhovedet blir tale om erfolg...
Altså Per, send send men hurtigt...

[bagside]

John Hunov

Per Kirkeby 65-66?

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Düsseldorf

HC Arkiv Møn/HC Breve 3