Menu

Henning Christiansen

1972-02-12

Modtager

Svend Aaquist

Dokumentindhold

"Amsteds Lykkevals" i DMT/Kommentar af Pelle Gudmundsen-Holmgreen/HCs svar på kommentaret

Transskription

BAKKEHØJGAARD 4792 Askeby
12.2.72

Kære Svend Aaquist Johansen.
Tak for tilsendte tidsskrifter og indhold. Først og fremmest tak fordi AMSTEDS LYKKVALS kom lykkeligt med. Jeg har tidligere plantet mine klaverkonpositioner i tidsskrifter - ta'- Hvedekom - A + B f. eks. Jeg har altid syntes at det var en herlig ting at få en klaverkompositioner ind ad døren uden at man selv skal hente den hos et eller andet forlag. Det var da en god idé om der nu og da stod en hel klaverkomposition el. evt. for andre instr. guitar eller hvad nu, i DUT. Det betyder også for mig at forlagsmonopolet for et mindre skud for boven. Jeg har jo ikke meget tilovers for vore kommercielle forlag - - Dem der sidder på rettighederne - og venter. PÅ BID.
Pelles indlæg kræver jo et svar fra mig. Ville gerne allerede have leveret et, men jeg sidder midt i et værk og det kniber lidt med at få kontrollen over artiklens indhold. Også fordi jeg ikke har lyst til at plage Pelle, det er pænt skrevet af ham. Men der er unægtelig bag det pæne nogle altafgørende misforståelser som rækker meget langt ind i vore (komponisternes) problemer i forhold til vore ”medborgere”, dem vi skriver for.
Tænk Pelle ser reaktionære borgerlige syner, såsnart han høre lidt dur og mol-præget musik. Jeg er nu af den mening at tiden har maget det således at det som Pelle kalder det borgerlige - er at finde i hans produktion og i f.eks. Ib Nørholms fine produkt: Den unge park, som jeg havde fornøjelsen at stifte bekendtskab med i aftes. Udmærket værk, ude af trit med tiden, ægte skrevet på en fin løgn. Tak, man kommer straks igang med at være ondskabsfuld og det er jo pæne mennesker allesammen, ejheller slår de nogen ihjel - men at de føler sig som fisk i vandet i et korrupt samfund, ak ja, ikke engang det kan man laste dem for.

Du kunne vel ikke sende mig to blade til. Jeg skulle gerne have to til til venner i udlandet.

Venlig hilsen

Henning Christiansen

Fakta

PDF
Brev

Dansk

Partituret til "Amsteds Lykkevals" udkom i Dansk Musiktidsskrift, årg. 46, no. 6, 1971, s. 161. Pelle Gudmundsen-Holmgreens artikel har titlen "Spil (ægte)" og udkom i samme nummer af DMT, s. 163-65. HCs svar blev trykt i DMT, årg. 46, no. 11, 1971, s. 258, under titlen "Så er der gang i 'Borgermusikken'".

Askeby

Bakkehøjgaard
4792 Askeby

HC arkiv Møn/HC breve 12