Menu

Henning Christiansen

1967-12-06

Modtager

Troels Andersen

Dokumentindhold

Artikel til Billedkunst om EURASIENSTAB 82 min. fluxorum organum/udstilling i Danmark med Tadeusz, Hollein og Heerich/Diter Rot ansat som professor på kunstakademiet i Düsseldorf/besøg hos brødrene Van der Grinten/happening med Bazon Brock på kunstakademiet i Düsseldorf/sagen om Isang Yun

Transskription

Düsseldorf 6. XII 1967

Kære Troels.
Hermed artiklen om EURASIENSTAB m.m.. Det har varet lidt lang tid at blive færdig, mest fordi foto udeblev. Beuys har fået oversat artiklen og er tilfreds med den. Formen er temmelig ukonventionel i forhold til Billedkunsts. Jeg regner dog med at du vil forstå hvorfor. Billederne her jeg nummereret og håber du kan få dem alle med (de 7 som et bånd ovenpå artiklen, tegningen som sidste led.)

Naturligvis er mig første spørgsmål og ønske om og at du sidder aktiv på/bladet for næste sæson.?.!.

Nodeeksemplet gerne i forbindelse med tegningen. Jeg har det med fordi jeg mener at selv ikke nodeskolede kan lase stavens bevægelser ud af nodernes liniespil.. og hvorfor skal man altid springe over den slags anstrengelser, de er her givende.

Vi kommer tilbage til Danmark 26.12. og bliver til 8.1. Vi regner med at kunne besøge dig i tidsrummet. Ursula er meget interesseret i at se nogle portrætresultater fra Rusland. I øvrigt har jag idag sendt Hunov nogle malerifotos af Tadeus, jeg vil gerne at du ser på dem og råder lidt m.h.t. om vi skal udstille ham i ung dansk kunst… manden er meget velinformeret om hvad der rør sig i kunst overhovedet, men arbejder stur og stædig a´med at løse maleriproblemer her og nu.. hans udgangspunkt er amerikaneren Hopper. Tadeus er 27-28 år og temmelig kendt her. Jeg forsøger yderligere at få tag i tegninger af den østrigske Hollain.. han er meget interessant, arbejder bl.a. med underjordprojekter. Så prøver jeg med Heerich, manden med paparkitekturskulpturene, udstilles p. t. i Mønchengladbach, (efter Beuys udstillingen). Pokkers at vi skal have så meget besvær med at få Beuys igennem til Louissiana.. nå men før eller senere kan selv hr. Jensen lugte fidusen. Så kan jeg fortælle at diter rot er blevet professor på her på akademiet. Beuys har kæmpet bravt for ham.

På søndag skal vi besøge van der Grinten, familien (de to brødre) som har de fleste af Beuys arbejder.. mindst 6 000 sager.

[s. 2]

Nodeeksemplet kan du godt (gerne) formindske temmelig meget.

Bazon Brock taler imorgen på akademiet. Emnet er

Wieso QUATSCH?

emnet skulle tangere sciencefiction, så jeg er spændt…

Han er i parantes bemærket også medlem af vort parti…

til morgen meddelelsen om Isang Yun… og de andre... dødstraf, umulige forhold.

De venligste hilsner fra Henning og Ursula

Henning

PS
Billedkunst 3 (meget godt stof)

PS
du afregner -> direkte med Ute Klophaus?