Menu

Henning Christiansen

1969-02-17

Transskription

Düsseldorf d. 17.2.1969

Kaere Kirsten Lockenwitz
Hvad angår jeres meddelelse så må jeg straks sige at jeg er meget for spredthed, jo mere spredt udstillingen er desto bedre. Vi vil jo hverken demonstrere en entydig retning eller give fast forestilling om hvad kvindfolk, damer, fruer eller hvad nu Frauen hedder på dansk, laver. De laver jo meget mere end vi har mulighed for at vise på en gang. Men det vi skulle prøve på er et at fremkalde en levende udstilling, som ikke skal have noget at gøre med alle de kedelige udstillinger vi kender så godt. Jeg kunne godt tænke mig at lave i stedet for min planlagte arktisskulptur, en art modeopvisning, med kjoler som man slet ikke eller kun med besvær kan bære... en slags vandrene skulpture... Jeg synes også vi skal have kaffe og kage til åbningen, måske lade udstillingen fungere som en stor restautaunt, borde og stole og skulptur, maleri, aktion (modeshow, for mig) film, digte at læse og hvadnu, Henning siger at poex sgu trods alle kloge hoveders udtalelser var en af de mest levende vi har haft....men at det selvfølgelig kan få en tand til.
Jeg kan nu bedre lide at tingene åbner sig end at de lukke sig. Vi behøver da ikke at have angst for fordomme, situationen er jo temmelig ny. FRAUENAUSSTELLUNG, lyder ad helvedet til, men vi skal vise dem noget andet.
Hvis altså de forskellige deltagere ikke ligner sig er det bare god - mange små øer + + + + +
Jeg har da ikke noget imod at der deltager f. eks. primer construction-leute, jeg har sgu forstået hvad de mener, philosophien bag og alt det rigtige og rene som meget tidt også er kedeligt. Skule der komme en som maler skibe og sildefiskere er den i orden, selvom jeg, også har forstået det... i det hele taget op med låget!
Og so: Hvem laver qualitet? Lad ikke gå tingene i vasken bare fordi vi er nervøse, vi skule ikke tage det hele so højtidligt, når hver af os gør hvad hun kan og er tolerant mod de ander so har vi udstillingen halvt stående færdig.
Jeg lægger meget vægt på at Verena Pfisterer kommer med og der er vel andre blandt os som gå 100 % ind for andre og den slags tillid er det rigtige. Jeg kommer til København 1. marts og vil ringe dig.
Hilsen til dig og de andre

Fakta

Brev

Dansk

Düsseldorf

HC arkiv Møn/HC breve 5