Menu

Henning Christiansen

1967-12-05

Modtager

John Hunov

Dokumentindhold

Udstilling med Reiner Ruthenbeck og Blinky Palermo i Danmark/mulige udstillinger med Norbert Tadeusz, Erwin Heerich og Hans Hollein/Diter Rot ansat på kunstakademiet i Düsseldorf/anmeldelser/udstilling med Carl Andre hos Konrad Fischer.

Transskription

Düsseldorf 5. dec. 1967

Kære John og Helma + Asger,

Brevet er ankommet. Vi forstår at billederne bliver godt tilbagesendt og kan godt sige at de to mennesker: Ruthenbeck og Palermo kan vente til (indti ) 8. januar, men at de så behøver billeder og plastik meget nødigt fordi de skal udstille i midten af januar.. Det var synd at intet (kun dit T) skal blive i Danmark. Jeg havde gerne set at f. eks. Ruthenbecks køller var blevet dér. De er meget fine og havde jeg penge købte jeg dem omgående. Nå Ruthenbecks hånd (cement) bliver også dér (hos mig). Med hensyn til det Tyske kulturinstitut så blæser vi begge dem en lang marsch, de kan naturligvis intet se i den slags... Jeg ved at du tror mere på andre former for kunstudfoldelse, men jeg er af den mening at de andre muligheder blot fører andre steder hen f. eks. den almene folkeforlystelse og á la concert. Muligheden for at udtrykke en ny menneskelig holdning. osv. Og at det drejer sig om at fører Europæisk tankegang videre er også for mig at se en nødvendighed.. Der er sgu ikke meget at hente i amerikansk kunst i dag egentlig kun cage.. digterne - forfatterne - malerne - filmfolkene er uinteressante fordi de fleste p. gr. af tempotvang kun når til noget overfladisk pis. Jeg vil gerne fører udstillingsrækken videre. Men i øjeblikket kan jeg kun sende dig Tadeuz og gør det selv om det ikke var min livret... manden er godt begavet og livskraftig; kunne arbejde på happeninglinie men kender alt det så godt indefra må man sige, og vil trods det virkeliggøre et nyt maleri eller et fornyet maleri.. elsker damer og har malet utallige i mere eller mere knippeværdige situationer. Fotografierne må du endelig sende baglæns så snart stilling er taget. Det Tyske kulturinstitut må dog glæde sig (i sin ”grav”) og måske er det ikke idiotisk at gå mod strømmen netop nu. Per arbejder jo på sin vis også mod strømmen når han maler, han står dog med benene i flere lejre og det er godt for ham, men altså ikke for Tadeuz. Jeg har endnu ikke (arkitektpapfigurudstillingen) Heerich, men det skal være en prima udstilling... du hører snarest nærmere. Et andet forslag er Hollein, en østrisk arkitekt af klasse som Beuys har fået ind som professor på akademiet. Han opererer med

[s. 2]

projekter under jorden og har mange spændende tegninger. Jeg vil tale alvorligt med ham.. Så en lille bombe: DIDEROT bliver nu grafikprofessor her på akademiet, så nu har vi endnu en skarp firkant i kurven. I januar skal jeg og Beuys til Antwerpen med eurasienstaben….

Jeg vil gerne hører lidt om hvad de andre bedriver derhjemme. Bjørn hår nu udstilling ved jeg.. hvordan gik det?

Vi kommer hjem 2. juledag og bliver til, 8. jan. (vi har til den ende lånt en folkevogn af en pur ven). (familie).

Du har ikke medsendt de i brevet lovede artikler fra Information. idiotisk at ikke flere gider skrive, men du har haft dit mas.. og mer kan man ikke gøre. Hvordag var iøvrigt modtagelsen af fotoudstillingen, du skal vel ikke igen fortalle mig at der var saurrier omkring den.. Så er det nemlig på tide at vi (jeg) får mast på for at få bekampet den skide amerikanisme.. bang.. bang..

Der er en udstilling med ANDRES i galleri Conny Lueg, nystartet. Han har lagt 20 kvadratjernfliser ud på gulvet. Rummet er helt rent og ham kan vi sikkert få til staden.. men den slags laver Peter Louis og de andre urbanister ligeså godt. (?).

Vi ses i julen eller danach..

Partiartikler af Johannes er medsendt til dit arkiv.

bedste ønsker og hep

HENNING OG URSULA